Het Loofhuttenfeest

Het Loofhuttenfeest

Vanaf Maandagavond 20 september 2021 is het de eerste dag van het Loofhuttenfeest en deze duurt tot maandagavond 27 september 2021.

Het laatste en grote feest (Hebr. Soekot of Sukkot, Soeka betekent: hut) is het feest van de volheid en voltooiing (7) en is een Feest van vreugde en van de laatste oogst, ook wel de inzamelingsfeest genoemd en een Feest op naar de Grote Bruiloft van het Lam en waarin JHWH in Jeshua de relatie met Zijn Volk Israël hersteld en alle volken bijeenbrengt en waarin de ontmoeting met de Bruid en Bruidegom in het Loofhut/bruidsvertrek zal zijn.
Het is de vreugde van het bruiloftsfeest, de volheid van onze eenwording met Hem.
Het Loofhuttenfeest duurt zoals gezegd 7 dagen en gedurende dit Feest denken de Israëlieten terug aan de periode van 40 jaar dat ze onder leiding van Mozes en onder bescherming van God hebben rondgezworven in de woestijn. In deze periode verbleven ze in (loof) hutten, dus hutten van takken en (palm)bladeren en de tabernakel was de loofhut of tent van God.
Alle feesten lopen uit op dit slotfeest, Gods heilsplan zal dan, gedurende dit inzamelingsfeest, zijn vervulling krijgen.
Het Loofhuttenfeest duurt zoals gezegd 7 dagen en werd gevolgd door een achtste dag. Op de achtste dag ging men bidden om de (late) regen voor het komende seizoen. Regen is een teken van Gods zegen en spreekt van verfrissing en vernieuwing.
Maar ook op de achtste dag stond Jezus op en riep zeggende, “Indien iemand dorst heeft, Hij kome tot Mij en drinke ! Wie in Mij gelooft gelijk de Schrift zegt stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien (Joh, 7:37,38).
Maar op deze achtste dag was ook na een volkomen reiniging een speciale plechtigheid die bekroond werd met Gods Heerlijkheid, en zal er een krachtige uitstorting zijn van de volheid van Gods Geest en op deze dag zullen de eersten hun onsterfelijkheid aan doen. Het spreekt van een nieuw begin en wijst ook op de periode van de nieuwe hemel en nieuwe aarde.
In de toekomst, als de Messias Jeshua vanuit Jeruzalem zal regeren op aarde, en wanneer het de tijd van de wederoprichting van alle dingen aangebroken zal zijn, zullen alle volken jaarlijks optrekken naar Jeruzalem. Zacharia 14:16 ‘Allen, die zijn overgebleven van al de volken, die tegen Jeruzalem zijn opgerukt, zullen van jaar tot jaar heentrekken om zich neer te buigen voor de Koning, de Here der Heerscharen en het Loofhuttenfeest vieren.’
Nu al zien we tijdens het Loofhuttenfeest veel Joden (het huis Juda) en Christenen (het huis Israël) optrekken naar Jeruzalem om daar gezamenlijk het Loofhuttenfeest te vieren, in de toekomst zal dit feest zijn volledige vervulling krijgen.

Psalm 118:25-26

Save us, we pray, O LORD! O LORD, we pray, give us success!

Blessed is he who comes in the name of the LORD!

We bless you from the house of the LORD.

“And (the shepherds) came with haste, and found Mary,

and Joseph, and the babe lying in a Sukkah”

Lukas 2:16

Het Hebreeuwse woord voor stal is ook “sukkah”, zowel gebruikt voor stal als voor tabernakel, vandaar de naam van het feest: “Soekot”, tabernakel. Chaq sameach Sukkot, ik wens een ieder een vreugdevolle en gezegende loofhuttentijd!

JP

6 gedachten over “Het Loofhuttenfeest”

 1. Hallo Jelly,
  Bedankt voor jouw uitleg van Sukkot, waar ik me in kan vinden, behalve in de starttijd.
  Elke bijbelse maand start met het waarnemen, door 2 getuigen, in Israël. Zo werd de 7e maan waargenomen op de avond 8 sept, zie https://www.facebook.com/groups/BiblicalCalendarForum/permalink/3613396425429926/
  Hiermee startte tevens Yom Teruah, 10 dagen later op de avond van 17 sept Yom Kippur, 15 dagen later op de avond van 22 sept Succot.
  “De dag en het uur is niet bekend”, alleen op het laatste moment, door het waarnemen van de nieuwe maan en niet door een gecalculeerde Hillel/ farazeïstische kalender.

  1. Klopt Albert, de starttijd vind ik altijd moeilijk zoals je zegt moet dat door 2 getuigen waargenomen worden, en ben niet altijd bekend met die datums, want de ene zegt dit de andere zegt dat en velen vieren het op verschillende dagen en tijden, daarom heb ik het maar in het midden gelaten en gewoon bij deze kalenderdatum gelaten. Maar bedankt voor je reactie, je hebt gelijk, ik zal me zo de Heer wil er meer in verdiepen.

   Shalom en een vredig shabbat,

   Jelly

 2. Ik wilde je oprecht bedanken voor de mooie post, zo vaak kunnen posten op beth yeshua en mijn persoonlijke website Jelly.
  Moge De Eeuwige je blijven steunen in dit werk.

 3. Hallo Jelly,

  Vandaag [de 29e oktober 2021] zou volgens de Henochkalender de ware 8e dag zijn…
  Deze onderstaande video bevat de harde bewijzen ervan en ook de andere data van de volgende groep gelovigen die worden opgenomen….

  Alles is volledig uitgezocht volgens de diepgaande lagen en versen van de Geschriften.

  Het is raadzaam om ook daarna nog de eerdere video’s te bekijken omdat daar ook
  veel uitleg wordt gegeven….. De mannen die deze puzzelstukjes hebben uitgelegd zaten ook eerst verkeerd en dachten dat 28 september de 8e dag was…..

  Het zijn hele lange video’s maar voor de achterblijvers wel HEEL waardevol…..
  https://m.youtube.com/watch?v=1NxIEyq4WHY

  Bedankt Jelly, ik heb deze site afgelopen week mogen ontdekken en hier voor mijzelf ook de laatste antwoorden en bevestigingen van mogen ontvangen…..
  Heb meteen vele artikelen uitgeprint en laat ik achter voor mijn dierbaren die mij nu helaas nog niet begrijpen.

  Ik ben niet met de Bijbel opgegroeid omdat ik als kind al een weerstand voelde tegen de rk kerk. Maar dat God, Zijn Zoon en de Heilge Geest de waarheid, de weg en het leven waren, dat heb ik door zware beproevingen mogen uitvinden en heb satan en zijn leger daarin ook in al deze beproevingen mogen ontmaskeren en overwinnen…. Ik werd eerst onderwezen in de wandelgang van het duister zodat ik me niet meer kon laten misleiden en in kracht alle beproevingen kon ondergaan. En daarna mocht ik op zoek gaan naar de betekenis van het getal 144, welke ik in al die jaren vele malen op een dag zag…..
  En toen kwam ik eindelijk ook bij de Bijbel uit en mocht ik hem in waarheid gaan lezen met hulp van pagina’s en videokanalen zoals de jouwe…. =)

  Voor mij ook het bewijs dat het hele tweelingzielen proces door New Age [satan] volledig verdraaid en verheerlijkt wordt en velen op een slinkse wijze in een proces worden gehouden van verdriet, fysiek verlangen, bitterheid en boosheid omdat ze het proces niet begrijpen en nog te ver van God af staan…

  De 2 groepen 144.000 mannen en vrouwen die vanuit Eenheid in Geest samenwerken, zoals je beschrijft klopt. Ze werden fysiek vele jaren lang uitelkaar gehouden om tot deze Volheid en Volwassenheid te komen.

  En hiermee dus ook bewezen en voor mij persoonlijk het proces afgerond…… Mentaal/emotioneel gehard om als eerstelingen leger van Yeshua dat laatste gevecht ook aan te kunnen….

  Warme groetjes,
  Esther [4:14]

 4. Dankje Esther voor je fijne reactie en je getuigenis hoe de Heer je geleid heeft, en dat je mijn weblog daarin ook gevonden hebt en je antwoorden en bevestigingen mocht ontvangen, fijn daar de leiding van de Heilige Geest daar in te zien. Maar ook door heel je leven heen je de waarheid door diepten en zware beproevingen hebt mogen leren kennen. Bijzonder dat je het getal 144 steeds mocht zien, het is niet voor niets geweest. Velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren. De Heer bereid zijn eigen eerstelingen leger, en Hij die roept is Getrouw.

  Maar ook bedankt voor het delen van de video’s, en inderdaad zijn het lange video’s maar ik zal een zien en de tijd nemen om het eens rustig door te nemen. Zoals ik boven zei, heb ik de datum even in het midden gelaten, omdat ik er niet zo mee bekent ben en zie door de bomen het bos niet meer.

  Bid je Gods zegen en shalom toe,
  En lieve groet Jelly

  1. Hallo Jelly,

   Wat een fijne reactie….. Dankjewel !
   Ja, je site heeft nu elke vrije minuut [dag én nacht] mijn volledige aandacht….Krijg er niet genoeg van =)
   Ook de vormgeving [ik ben zelf vormgever] spreekt mij heel erg aan en alles is heel overzichtelijk opgebouwd…..
   Het voelt hier écht als THUISkomen en de Heilige Geest is idd non stop aanwezig in mijn leven om mij naar de juiste kanalen en sites te leiden die het Woord in de juiste context beschrijven…. [en dat zijn er maar héél weinig]
   Ook ik heb me in het begin wel eens laten misleiden door naar voorgangers op youtube kanalen te luisteren en kijken, maar dit alles waren gewoon testen om te kijken in hoeverre ik er in meeging en of ik de misleiding kon doorzien….. Zo zijn er vele voorbij gekomen die na 2 video’s niet goed voelden en als ik er een reactie op gaf over mijn eigen visie, kreeg ik een hele preek dat ik een groentje was in het Evangelie, of mijn reactie werd verwijderd….. ik moet er steeds om lachen, want dat is voor mij dus een bevestiging dat dit “groentje” het wel degelijk heeft begrepen en jouw teksten sluiten daar perfect op aan !

   Had tot vorig jaar nog nooit over “De Opname” gehoord en heb me verbaasd over het feit dat alle religies hier niet over spreken. Maar door mijn vele bovennatuurlijke ervaringen, kon ik vrij snel al die ervaringen ineens met elkaar connecten en heb ik er ook geen enkele twijfel bij…..Integendeel, er werd me ineens heel veel Helder….

   Data over de Opname heb ik nooit als leidraad gehad, maar vind het wel leuk hoe mensen er mee bezig zijn en anderen dan weer zeer negatief gestemd zijn als die dag voorbij gaat….. Zij zijn alleen maar gefocust op de datum, en “werken vanuit hun geest” ontbreekt het hen nog en dus zijn ze niet helemaal rijp genoeg omdat ze in angst leven….

   Maar wat de mannen uit de video hebben uitgevogeld is echt Mindblowing…… Lucas, Mattheus en Marcus vertegenwoordigen elk een aparte groep die opgenomen worden…. De gerste, de tarwe en een de nalezing….. Zit echt perfect passend, magnifiek en overtuigend genoeg in elkaar…

   Warme groetjes en nog een inspirerend weekend gewenst !

   Esther

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *