DE STRIJD OM DE VERVULLING

Toen antwoordde de HERE mij:
Schrijf het gezicht of visioen op en zet het duidelijk op tafelen, opdat men het in het voorbijlopen zal kunnen lezen. Het visioen wacht tot zijn tijd gekomen is, het getuigt ervan, het liegt niet. Ook al is het nog niet vervuld, wacht maar, het komt zeker, het zal niet uitblijven.
Habakuk 2 vers 2,3.

Er zijn tijden in je leven dat God spreekt, beloften geeft, woorden of visioenen, bemoedigingen en je wacht, soms jaar in jaar uit, en denkt komt er ooit nog iets van al deze woorden en beloften terecht. Maar het woord leert dat het visioen wacht tot de bestemde tijd, soms lijkt het dat het woord eerst afsterft, het principe geboorte, dood, opstanding kan zich in bepaalde opzichten door ons leven heen voltrekken, voordat zij bruikbaar wordt voor God.
Dat wat uit de diepte weer tot leven komt en uit de baarmoeder van de dageraad weer te voorschijn komt, wordt vaak met verbazing aanschouwd door anderen. God is Getrouw en zal doen wat Hij zegt. Het is volharden, vertrouwen al moet het woord soms door testen en beproeving heen in je leven tot stand komen, maar komen zal het en zal niet uitblijven.
God wil ons geloof geven en geduld in ons geloof tot het woord uit komt, want alleen door beproeving en verdrukking zal ons geloof standhouden.
De Heer zal ons het beloofde niet altijd makkelijk geven.
Het Woord van God tot ons gesproken moet bij wijze van spreken eerst getest worden als door vuur heen en dat kan heel diep gaan.
Alles waar God van houd moet eerst door de dood, alles moet sterven in Christus Zijn dood en daarin moeten we één zijn met Hem. Hij wil ons leren sterven met een bedoeling en doel.
En zo merken we dat in ons leven, nadat Hij tot ons gesproken heeft, er een neerwaartse spiraal voltrekt en dat volledig in de dood en afbraak tot alle hoop verloren gaat en het duister om je word, en twijfelt heeft God werkelijk wel gesproken ? en heb ik nog geloof dat zijn beloften aan mij vervuld zullen worden ? Gods Woord was zo duidelijk maar het lijkt of Hij op de een of andere manier me verstoten heeft en zwijgt.
God test en beproeft ons geloof en volharding en dat kan ons soms tot ware wanhoop brengen tot er niets meer van dat alles over blijft wat je dacht wat je had.
We bemerken dat ons geloof vaak de test niet doorstaat en dat we sterven, dat zelf je eigen geloof door het de vurige toets gaat, je wilt niet opgeven, maar bent teneinde, je wil volharden, maar je eigen kracht begeeft het en alles wat overblijft is je eigen geloof aan een zijden draadje, je wanhoop overspoelt je, en dan is het alleen maar Jezus, en Zijn Woord.
Mijn geloof is niet toereikend in het plan van God, mijn geloof krijgt niets voor elkaar, alleen Gods Woord en Zijn belofte houd alles vast. Je hebt zelf niets meer om vast te houden dan alleen Zijn beloften die door de kracht van Zijn Woord volbracht zullen worden, en dat is ongeacht mijn geloof en ongeacht mijn claims. Alles wat Hij van ons vraagt is het te laten sterven en het uit de weg te gaan. Hij is degene die alles uitwerkt en dat ik nergens op kan beroemen, ook niet op mijn geloof, niet mijn best doen, niet op mijn gerechtigheid .. dan alleen op Hem, Mijn Geliefde Heer, alleen op Zijn goedheid, Zijn liefde en Zijn trouw.


Wacht maar, het komt zeker, het zal niet uitblijven..!!!

JP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *