Groei pijnen

Want niet overhaast zult gij uittrekken .. de HERE immers gaat voor u heen en uw achterhoede is de God van Israël. (Jes. 52:12)

Als God een Plan met je heeft of een Roeping, een Woord die door de Heilige Geest tot je gesproken is laat God zeggen `ga niet overhaast uit .. stort je niet direct in het nieuwe, er is een tijd van voorbereiding nodig. Zoals een vrouw zwanger is van haar kind en moet wachten dat het ontwikkeld en volgroeid is, zo is het ook met onze bediening, er is een tijd van bevruchting tot het moment van geboorte geven aan het nieuwe leven. Een deel van dat zaad wat God heeft gezaaid, wat bezwangerd is door de Heilige Geest, wordt in het verborgene ontkiemd en gaat groeien van diep uit je binnenste en staat op het punt tot openbaring te komen en zal de geboorte, het nieuwe leven zichtbaar worden. Je bemerkt als God je een visie, of een belofte geeft en je door Zijn Geest bezwangerd wordt dat er strijd zal komen en dat satan er alles aan zal doen om deze zwangerschap te aborteren of proberen je af te houden om tot Gods bestemming komen. Hij zal je over je visie doen twijfelen als zijnde niet van God. Satan wil je visie roven en de vrucht vernietigen en hij is tot veel in staat. We worden beproefd, blijven we geloven en vasthouden aan het Woord van God ook wanneer het lang of zelfs jaren kan duren ..Soms kan een strijd hevig opwellen en tegenwerkingen heftig zijn.
En wanneer de HERE je vrij zet, het gesprokene tot geboorte laat brengen dan zal iedereen het zien, en er mee instemmen en zeggen dit is waarlijk van God, Hij zal het bevestigen en dan mogen we weten dat de HERE vooruit gaat in dat Plan, alles voorbereidt en dat Hij in de alles ook de achterhoede is .. dat het verleden in Zijn handen ligt.
En de Heer geeft me een lach in mijn hart, twijfel niet aan Zijn woorden die tot je gesproken zijn .. hou het vast in een rustige zekerheid, wacht maar .. het komt goed, het zal tot geboorte komen ..Je zult uitgaan en uittrekken, de HERE gaat immers voor je heen en je achterhoede is de God van Israël. Je zult in een onweerstaanbare toekomst binnen gaan samen met hem.

4 gedachten over “Groei pijnen”

 1. Echt een bemoediging !
  Dank je voor het delen, de periode is soms zwaar en dan weet je dat Vader er een plan mee heeft.
  Dank je wel Jellie.
  Shalom, Sandy

 2. Dat kun je ook aan het leven van Abraham zien, hij werd apart gezet door God, 4o jaar in de woestijn, waar hij alles af moest afleren, alles wat hij van de egyptenaren had geleerd, …Hij moest volledig ontledigt worden, om voor God een bruikbaar vat te worden….volledig leren om alleen op God te vertrouwen, en afhankelijk te zijn…..Een roeping heeft altijd een tijd van voorbereiding nodig….vaak een eenzame weg…..door God apart gezet..

 3. ik heb meer dan twintig jaar geleden een droom van Yahuah gekregen, en nu pas laat Hij mij de volledige betekenis weten,
  Nu ik een Torah gelovige ben en de betekenis van Zijn feesten weet, de bazuindag en de grote verzoendag en loofhuttenfeest. en deze onderhoudt valt ,alles op zijn plek.
  wauw en de droom over het hemelse Jeruzalem, in blinkend goud.Zijn Bruid
  het was Inderdaad een tijd van voorbereiding al die jaren.
  toen jaren geleden was ik nog niet klaar ervoor om het te verstaan en nu ….wauw!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *