IN DE WACHT

Soms bij tijden zet de Heer ons in de wacht en dat doet Hij met een reden. We zijn liever harde werkers dan dat we in de wacht staan.
De Heer wil dat wij nu rijp worden, en wachten en rijp worden heeft vaak met elkaar te maken. Wachten is ook ruimte geven om te rijpen, door stil te zijn en ons over te geven ondanks alle omstandigheden en hoe we ons ook voelen, door ons over te geven en stil te zijn en vertrouwen worden we voller en voller en geestelijk steeds zwaarder en zwaarder en gaan door deze volheid ons hoofd neer buigen. Wachten is geen verkwisting voor God en niet zinloos als we niets doen en als we niet produceren of werken. Wachten schept de voorwaarde van groei en God leert ons daarin en dat is een reden dat Hij ziekte kan toelaten of gevangenschap om ons op non-actief te zetten en ons in de rust te zetten, we moeten dit in vertrouwen accepteren dat God alles in Zijn Hand heeft en dat Hij heel goed weet wat Hij toelaat om ons tot stilte te brengen en ons altijd op Hem weer terug te werpen, Hij kent onze grenzen.
In deze tijden van wachten gaat Hij ons leren, en deelt Hij met ons dingen en vormt Hij ons karakter zo wat Hij anders nooit kon doen. Wachten is God zijn werk laten doen in ons en ons laten reinigen en dingen te laten verwerken, onkruid wortels te laten verwijderen en te herstellen en te genezen, en om goede keuze te maken, en van daaruit mogen we met actief gespannen afwachting zien hoe God de dingen in ons leven wil gaan uitwerken en hoe Hij de beloften in ons leven zelf vervuld zodat wij nimmer kunnen beroemen op ons zelf. Want werkelijk Hij die roept is getrouw, en zal het ook doen. Dit is de geestelijk zwangerschap waar we in zitten, en vol verwachting wachten we op de volle vrucht in ons, dat die rijp is om geboren te worden, volgroeid om aan het licht te komen.

En God zegt iedereen zal het zien, en het zal baren en openbaren en Ik zal het bekleden, er over waken, het beschermen en laten opgroeien. Tot eer en glorie en verheerlijking van Mijn Naam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *