Welkom op mijn weblog Olivebranch

Een groene olijf schoon van prachtige vrucht,
heeft de HERE u genoemd.
Ja, de HERE der Heerscharen,
die jou geplant heeft.
Maar ik, ik ben als een groenende Olijfboom
in het huis van God.
Op deze weblog zullen verschillende artikelen komen te staan maar ook o.a. artikelen over Israël en dan met name over het Huis Israël (de 10 stammen)  en het Huis Juda (de 2 stammen). Het is heel belangrijk dat het verschil tussen het Huis Israël en het Huis Juda, zoals dat in de Bijbel aangegeven is, helder begrepen wordt. Voor wie het verschil tussen twee Huizen niet duidelijk ziet of niet wil erkennen blijft de Bijbel een gesloten boek.

Deze weblog is geen discussieforum wat vaak alleen maar onvrede of onenigheid voortbrengt omdat er zoveel inzichten en meningen zijn kom je vaak in een situatie terecht waarin je het niet altijd met elkaar eens kunt zijn. Daarom kunnen er misschien enkele reacties zijn die tegen het artikel in gaan waardoor ik deze niet altijd zal plaatsen. Aanvullingen op de Bijbelstudies  tot geloofsopbouw zijn altijd toegestaan.

11 gedachten over “Welkom op mijn weblog Olivebranch”

 1. Amen. Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed.

  Veel zegen en wijsheid gewenst en dank voor jullie blog.

 2. Ik ben zeer onder de indruk van uw weblog en het is voor mij wel duidelijk dat u zoals dat in Jesaja 56 beschreven staat, tot een van de erfgename van de heilige berg behoord.
  Yeshua heeft gezegd; niet een ieder die zegt Here Here zal de hemel binnengaan maar hij die doet de wil van de Vader en dat is de mens die acht geeft op Zijn sabbat en deze niet ontheiligd.
  Nederland is het huis van de stam Zebulon en dat wat in Jesaja 9 staat geschreven, is dan ook op u van toepassing.
  Het volk dat in donkerheid wandelt ziet een groot licht; over hen die wonen in een land van diepe duisternis, straalt een licht.

 3. Thanks, heerlijk om weer het ware Woord te lezen. Dat vele slapende wakker mogen worden om hun lampen in orde te maken want het zal niet lang meer duren of de Bruidegom roept Zijn Bruid naar huis. Shalom,

 4. Dank je Jelly voor de goede duidelijke uitleg van Gods Woord!
  Gods zegen
  Moet ik ook lid worden?ik heb geen facebook
  Ik krijg de nieuwsbrief dus ben ik wel lid?
  Warme groet Manon

  1. Dankje Manon, je staat ingeschreven hoor, dus je ontvangt hem dan elke keer vanzelf binnen. Wens je een fijne week en Gods zegen.
   Shalom en liefs Jelly 🌿

  2. Er staan waardevolle uitleggingen bij.
   Maar:
   Hoe moet met jouw zienswijze efeze 2:14 lezen??

 5. Wat weet u alles mooi en goed te beschrijven en ook nog onderbouwd. Hier is Gods Geest aan het werk. Bedankt en ga hiermee door.

  1. Dankjewel, ik geef de Heer alle eer, zonder Hem, zonder Zijn Licht en openbaring kunnen we niets doen, en ik laat me verder leiden door Zijn Geest.

   Vriendelijke groet en Gods shalom

 6. Dank voor de artikelen, ik heb de laatste dagen nagenoeg de meeste artikelen gelezen en kan alleen maar beamen dat de waarheid in uw boodschappen zit. Ik ben absoluut niet gelovig groot gebracht, m.u.v. de zondagschool, ik heb de Bijbel gelezen maar om heel eerlijk te zijn ik begreep er niets van en heb het boek niet meer aangeraakt, totdat ik, ca eind 2019, een artikel las over de toename van vulkaan uitbarstingen en aardverschuivingen. Ik vroeg mij af wat er toch aan de hand was. Ik kreeg door, wat ik alleen maar kan omschrijven als een innerlijke stem, ” lees de Bijbel”. Ik ben dat ook gaan doen maar wist niet waar te beginnen. Ik ben langzaam gaan bladeren in de hoop een aanwijzing te krijgen, bijna aan het eind kreeg ik een “stopsein” en misschien raad u het al het was het boek de openbaring van Christus, notabene het moeilijkste boek. Ik ben gaan zoeken om uitleg op het internet, vreemdgenoeg zijn er vele interpretaties van openbaringen erg duidelijk werd het allemaal niet. Ik ben door zelfstudie, de Bijbel lezen en onderzoek nu heel ver gekomen en begrijp de Bijbel nu beter. Ik ben blij dat o.a. uw artikelen mijn bevindingen bevestigen. De Here Jezus Christus, Zoon van de Allerhoogste, is nu in mijn leven, en ik ben Hem dankbaar dat ik door Zijn genadevolle liefde , zoals ik het noem, nog een kans heb gekregen, dat Hij me op tijd wakker heeft gemaakt, voor de roerige tijden die ons, als mensheid, te wachten staat.
  God Bless

  1. Dankjewel Mieke voor je bezoek aan mijn weblog, het is Gods liefde door Zijn Geest die het Woord voor ons opent en het ons bevestigd. Die zachte stem “lees de Bijbel” is Gods Geest die je getrokken heeft om de vragen die je op je hart had te beantwoorden, ook voor de tijd die nog komen gaat. Openbaring is een prachtig boek maar zeker ook een moeilijk boek, maar wie zoekt zal het vinden, en de Heer wil het graag openbaren en Hij bevestigt Zijn Woord door het Woord zelf. Ik bid je God’s rijke zegen en shalom toe.

   1. Dank voor deze woorden.
    Ik heb nog genoeg te leren, “onderzoek alles maar behoudt het goede”, daar bid ik elke dag voor, Gods Geest leert mij ook elke dag, als ik het in de volgende woorden mag uitdrukken; de puzzel wordt steeds completer. Ik lees keer op keer de profetieen en elke keer ontdek ik meer waarheden , het NT met alle waarschuwingen van de Here Jezus, maar de mensen luisteren niet naar de waarheid terwijl de Bijbel vol staat met waarschuwingen. Genesis bestuderen is erg belangrijk, omdat dit boek de rode draad door de gehele Bijbel is “het huis Israel (het eerste geboorte recht) en het huis Juda (de scepter, de komst van de Verlosser)”. Ik heb ook het 1ste boek van Henoch gelezen, en ik vraag mij af waarom dit boekrol niet opgenomen is in de Bijbel, staat er misschien te veel in wat wij niet mogen weten?

    The truth wil set you free.
    God Bless
    Mieke

Reacties zijn gesloten.