wijze of dwaze mensen

Wie met wijze mensen omgaat, wordt zelf wijs, maar wie met dwaze mensen verkeert, is er ellendig aan toe. De wet van de wijze is een bron van leven, om iemand van de strikken van de dood af te keren”.

Spreuken 13:14, 30

Dwazen zijn mensen die Gods waarheid niet willen erkennen. Maar als je in de omgeving bent samen met dwazen, zegt de Bijbel zullen ze daar schade van onder vinden. Een dwaas weet heel goed wat goed voor hem is maar het kan hem niets schelen, hij luisterend niet. Je kan hem van alles vertellen en daarmee vertel je hem niets nieuws dat weet hij allemaal wel maar kiest er voor om niet te doen en kiest ervoor het te negeren. Als je leeft met een dwazen weet je dat dit niet goed is maar je doet het wel.
Wijsheid en wijze woorden van mensen zal tot zegen zijn en als je in een omgeving zit met dwazen zul je er schade van ondervinden, ook al denk je dat het je niets doet als je niet mee doet, het zal je toch schade doen oplopen, en al zul je niet doen wat zij doen er zal een moment zijn als je in hun omgeving bent en blijft dat het je zomaar een moment kan zijn dat het je raakt, dan kan het je schade doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *